Informacja dotycząca danych osobowych - RODO - Urząd Gminy Bartoszyce
ˆ

RODO

Drukuj informację

Szczegóły informacji

Informacja dotycząca danych osobowych

Data wprowadzenia informcji do BIP: 2018-05-28 13:33:11 Informacja ogłoszona dnia 2018-05-28 13:33:57 przez Paulina Słupianek

Akapit nr 1 - brak tytułu

Na podstawie art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - ogólne rozporządzenie o ochronie danych (Dz. Urz. UE L 119/1 z dnia 04.05.2016 r.) informuję::
 
  1. Administratorem Danych Osobowych jest Wójt Gminy Bartoszyce, Pl. Zwycięstwa 2, 11-200 Bartoszyce,
  2. dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: e-mail: ,
  3. celem przetwarzania Pana(i) danych osobowych jest realizacja zadań publicznych określonych przepisami prawa, rekrutacja, wykonanie umowy, promocja gminy oraz podstawę prawną przetwarzania ww. danych osobowych stanowi: przepis prawa powszechnie obowiązującego, zgoda osoby, której dane są przetwarzane lub zawarta umowa,
  4. odbiorcami Pana(i) danych osobowych są wyłącznie uprawnione organy publiczne, strony postępowania administracyjnego i podmioty określone w umowach,
  5. Pana(i) dane osobowe nie będą przekazane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej,
  6. Pana(i) dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny dla wypełnienia celu przetwarzania, upływu terminu roszczeń lub zgodnie z przepisami powszechnie obowiązującymi,
  7. ma Pan(i) prawo do żądania od administratora: dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także przenoszenia danych,
  8. ma Pan(i) prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  9. ma Pan(i) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego  (tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych), jeśli uważa Pan(i) przetwarzanie Pan(i) danych narusza Pani/Pana prawa lub rozporządzenie
  10. podanie Pana(i) danych osobowych jest wymogiem ustawowym/umownym lub warunkiem zawarcia umowy oraz jest Pan(i) zobowiązana do ich podania. Konsekwencją nie podania ww. danych osobowych jest brak możliwości osiągnięcia wskazanych w pkt. 3 celów przetwarzania danych,
  11. Pana(i) dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
 

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Urząd Gminy Bartoszyce
Osoba, która wytworzyla informację: Jadwiga Gut- Wójt Gminy Bartoszyce Data wytworzenia informacji: 2018-05-25 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Jadwiga Gut- Wójt Gminy Bartoszyce Data wprowadzenia do BIP 2018-05-28 13:33:11
Wprowadził informację do BIP: Paulina Słupianek Data udostępnienia informacji: 2018-05-28 13:33:57
Osoba, która zmieniła informację: Paulina Słupianek Data ostatniej zmiany: 2018-05-28 13:33:57
Artykuł był wyświetlony: 107 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony
ˆ

Nagłówek strony

  • BIP
  • Godło RP
herb

Biuletyn Informacji Publicznej

Gmina Wiejska Bartoszyce
ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu